Tjen penge på dit solcelleanlæg ved at sælge dit overskydende strøm

Overvejer du at investere i solceller til dit hjem? Udover at være en grønnere og miljøvenlig energikilde, kan solceller også være en god måde til at tjene penge. Ved salg af strøm fra solceller kan du få en ekstra indtægt og samtidig bidrage til den grønne omstilling. Denne artikel ser nærmere på, hvorfor du bør vælge solceller, hvordan du kan sælge strøm fra dine solceller, og om du skal betale skat af solcelle strømmen.

Hvorfor vælge solceller?

Der er mange gode grunde til at vælge solceller som en energikilde til dit hjem eller virksomhed. Solenergi er en ren og vedvarende energikilde, der ikke udleder skadelige stoffer eller bidrager til klimaforandringer. Ved at producere din egen strøm fra solen kan du reducere din afhængighed af fossile brændstoffer og bidrage til at beskytte miljøet. 

Derudover kan solceller også være en god økonomisk investering. Selvom solcelleanlægget kan være en stor investering i starten, kan du over tid spare penge på din elregning og endda tjene penge ved at sælge overskydende strøm til elnettet til en markedspris. Solcellerne hjælper dig derfor med at dække en kæmpe del af dit eget forbrug. De fleste danskere er allerede begyndt at elektrificere deres hjem, så de kan oplade elbilen eller en udskiftning til en varmepumpe. Et solcelleanlæg med et batteri kan hjælpe dig med at lagre strømmen fra om formiddagen til aftenen, hvor hele familien er hjemme og anvender strøm. Solceller har mange fordele.

Sådan sælger du strøm fra din solceller

Hvis du har fået solceller installeret, skal du selv tilmelde dig en leverandør for at få betaling for dit salg af strøm fra solcellerne. Du kan indgå en aftale med dit lokale elnetværk, hvor du kan sende overskydende strøm tilbage til nettet og få betaling for det. Efter du har oprettet dig, bør denne proces være automatiseret. 

Du kan kontakte dit lokale elnetværk for at få mere information om, hvordan du kan oprette en nettoafregningsaftale eller undersøge, hvilke andre leverandører du kan indgå en aftale med. Når du har et nettoafregningsanlæg, vil dit solcelleanlæg automatisk registrere, hvor meget strøm du producerer, og hvor meget du bruger. Hvis du producerer mere strøm, end du bruger, vil overskuddet blive sendt tilbage til elnettet. Du vil derefter modtage en betaling for den overskydende strøm, enten som en reduktion på din elregning eller som en direkte udbetaling.

Skal man betale skat af solcelle strøm?

Et af de mest almindelige spørgsmål om solcelleanlæg er, om man skal betale skat af den strøm, man sælger tilbage til elnettet. I Danmark er der en skattefri grænse for indtægter fra solcelleanlæg. De første 7.000 kr du tjener er skattefrie, hvorefter du skal betale skat af 60% af den indtjening, som overstiger 7.000 kr med din normale trækprocent. 

Hvis du bor sammen med en partner, så skal I først betale skat, når I har nået at indtjene 7.000 kr hver. Det er sammenlagt 14.000 kr, som I må tjene uden at betale skat. Hvis din årlige indtægt fra salg af solcelle strøm er under denne grænse, behøver du ikke at betale skat af det. Det er vigtigt at bemærke, at denne skattefri grænse kan ændre sig over tid, så det er altid en god idé at holde sig opdateret på de gældende regler. Hvis din indtægt overstiger den skattefri grænse, skal du kontakte SKAT for at få mere information om, hvordan du skal indberette og betale skat af din solcelle indtægt.

Solceller er en god investering både for miljøet og din økonomi. Ved at producere din egen strøm fra solen kan du spare penge på din elregning og endda tjene penge ved at sælge overskydende strøm tilbage til elnettet. Kontakt dit lokale elnetværk i dag for at få mere information om, hvordan du kan komme i gang med at sælge strøm fra dine solceller.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler