Sportsbegivenheder

Stadion

Sportsbegivenheder fylder en stor del i det moderne samfund. Vi mødes på kryds af lande for at hylde sporten og vores dygtige atleter hvert år til diverse konkurrencer. Sportsbegivenheder finder sted både i små og store begivenheder i hele verden.

Sport som begreb forbindes generelt med konkurrence. De første konkurrence indenfor sport fandt sted i Danmark i den sidste halvdel af 1800-tallet.

Hvor stammer sport fra

Sporten stammer fra adelige friluftsaktiviteter, hvor det senere vandt indpas i borgerskabet. Herefter tog arbejderne sporten til sig.

Dansk Idræts Forbund (DIF) blev stiftet den 14. februar 1896. Forbundets formål er at varetage sportsforeningernes interesser.

Sportsgren

En sportsgren er en bestemt form for sport. Sportsgrene har forskellige regler og discipliner.

Sport har eksisteret i flere tusinde år. Oprindeligt tog sportsgrene udgangspunkt i militær træning eller en symbolsk krig.

Olympiske lege

 De olympiske lege, som i dag oftest blive kaldt OL er en sportsbegivenhed. En sportsbegivenhed, hvor man samler mange forskellige sportsgrene lige fra dressur til svømning. Legene bliver afholdt hvert fjerde år. Hvor Vinter-OL og Sommer-OL bliver afholdt forskudt af to år.

Læs mere om De Olympiske lege her.

E-sport

E-sport står for "Electronic Sport" og omhandler elektroniske computer spil. De spil, der særligt konkurreres i er skydespil og strategispil. Derudover konkurreres der også i fodboldspillet FIFA. Læs mere om E-sport, gaming og computerspil her.

Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.