Religion har en stor betydning for mange mennesker. Der er stor forskel på, hvad vi som mennesker tror på eller om, vi overhovedet tror på noget. Der er nemlig også rigtig mange mennesker, som i dag ikke har nogen tro.
I Danmark er den dominerende religion kristendom, hvor Harald Blåtands bekendtgørelse af, at han gjorde danerne kristne omkring år 965 markerer overgangen fra troen på de nordiske guder til kristendommen.
Ordet religion kommer af det latinske ord religio ’gudsfrygt, fromhed’ og ordet religare, som betyder ’binde fast’.
Læs om de mest udbredte trosretninger i verden her.
Forfatningsmæssigt er de kirkelige og religiøse forhold i Danmark reguleret af Grundloven, hvor den evangelisk-lutherske danske folkekirke er den eneste trossamfund, som staten skal understøtte. Der er religionsfrihed i Danmark, hvilket betyder, at mennesker har lov til at have den tro, som de selv ønsker.
Den mest dominerende trossamfund i Danmark er folkekirken.
Du kan finde listen over og læse mere om de anerkendte trossamfund i Danmark på Kirkeministeriets hjemmeside.
De fem verdensreligioner er kristendom, jødedom, islam, hinduisme og buddhisme.
Der findes en lang række trossamfund rundt om i verden, men i dag er den tredje største religion ingen religion. Det vil altså sige, at en stor del af verdensbefolkningen ikke har nogen religiøs overbevisning.
Islam er den andenstørste, hvor en femtedel af verdens befolkning er muslimer. Den største i verden er kristendom, hvor næsten 32 % af verdens befolkning kalder sig kristne, hvor de enten er katolikker, protestanter, ortodokse eller en helt fjerde trosretning. Læs mere om verdens største religioner her.