Kategori: Klima

Måger der flyver over havet

Naturen har altid haft en stor betydning for os mennesker. Der har aldrig nogensinde før været så meget fokus på klima, som der er nu. Ord som klimaforandringer, biodiversitet og grøn energi er de helt stor omdrejningspunkt i tiden, da jorden er overbelastet, og vi mennesker er ved at bruge jordens ressourcer op.

Natur

Vores natur er fantastisk og spektakulær. Naturen omfatter alt, som er dyr, planter, baktier eller mineralske genstande og alle naturlige ressourcer og hændelser.

Naturfænomener

Et naturfænomen er et fænomen, der forekommer uden for mennesket indflydelse eller magt. Naturfænomener spænder bredt fra en lille regnbyge til en voldsom orkan. Der findes smukke naturfænomener såsom solformørkelse, vandfald eller nordlys.

Naturfænomener forbindes ikke kun med de harmløse og smukke tilfælde, naturfænomener forbindes i lige så høj grad med naturkatastrofer. Hvor vejrfænomener såsom jordskælv, vulkanudbrud og oversvømmelser er nogle af de naturkatastrofer, som kan ramme os mennesker over hele verden.

Verdens dyr

Der er cirka 8,7 forskellige dyrearter i hele verden. Der er dog en lang række af arter, som ikke er blevet identificeret endnu, og det menes at ville tage mere end tusinde år at gøre – da man mener, at der er blevet identificeret omkring 14 % af verdens arter. Herunder vil du kunne finde et meget lille udpluk af historier om verdens dyr og dens klima.

Flere af verdens dyr bliver i dag også kvalificeret som truede dyrearter, da klimaforandringer, udvidelse af byer og infrastrukturer og krybskytteri er en stor trussel for dyrenes levestandarder.

Vilde have

Den danske natur er fyldt med smukke planter og spændende dyr, og der har de senere år været stor fokus på, at vi skal værne og passe på vores natur. Der er blevet for alvor sat fokus på biodiversiteten i 2020 med projektet ’Danmark redder jord’. TV 2 og Den Danske Naturfond står bag projektet, som sætter fokus på biodiversitet og skaber nye og flere levesteder for dyr og planter. Læs mere om projektet her. 

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler