Kategori: USA

Frihedsgudinden i New York

USA er en af de mest betydningsfulde stormagter i verden både økonomisk, militært, politisk og kulturelt. America er et land, som har hele verdens bevågenhed. Når der sker noget i USA, så følger alle med, og særligt hver fjerde år i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg er dækningen massiv.

Læs her om USA's politiske system og amerikanske præsidenter igennem tiden.

Amerikaniseringen er en global kulturpåvirkning fra USA, hvor store dele af verdens kultur bliver påvirket eller erstattet af den amerikanske kultur. Det skete især i efterkrigstiden, hvor særligt den danske ungdomskultur blev præget af den amerikanske populær- og forbrugskultur.

The United States of America

The United States of America er en demokratisk forbundsrepublik, der består af 50 delstater. Med en befolkning på mere end 320 millioner er USA det tredjestørste land i verden og på grund af den store immigration fra mange lande igennem flere hundrede år, er USA et af de lande med flest etniske grupper.

Borgerkrigen

USA er et land fyldt med konflikter, og de har udkæmpede en lang række kampe og krige igennem historien. Den amerikanske Borgerkrig varede fra 1861-1865. Borgerkrigen er et centralt omdrejningspunkt i den amerikanske historie. Slaveriet var omdrejningspunktet for krigen, og ved Unionens sejre i 1865 satte det en endelig stopper for slaveriet.

Læs meget mere her om Borgerkrigen.

Den amerikanske drøm

The American dream/Den amerikanske drøm som ideal lever stadig i bedste velgående i USA, hvor der stræbes efter rigdom og frihed.

Den amerikanske drøm er et sæt af værdier og idealer bygget op omkring forestillingen om, at enhver amerikaner kan opnå velstand og stige i den sociale rangstige ved flid og arbejdsomhed.

Læs mere her om Den Amerikanske Drøm.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler