Kategori: Dansk politik

Christiansborg - Danmarks parlament

Politik er en vigtig del af det danske samfund. Dansk politik bliver i dag diskuteret alle steder og især på de sociale medier. Teknologien har nemlig gjort det muligt, at alle nemt kan deltage i den offentlige debat på sociale medier.

Velfærdssamfund

Det danske samfund er et velfærdssamfund. Danmark bygger på værdier som solidaritet, lighed, tillid og fællesskab. I Danmark har vi lige adgang til eksempelvis gratis uddannelse, sundhedsvæsen og sociale ydelser.

Læs her om den danske velfærdsmodel og de andre velfærdsmodeller.

Dansk politik

Folketinget udfører de lovgivende funktioner i Danmark. Det har de gjort siden Grundloven blev indført den 5. juni 1849 og derved afskaffede enevælden. Læs her om demokrati og magtens tredeling.

Folketinget har 179 medlemmer, hvor to af dem er fra Færøerne og to af dem er fra Grønland. Der er valg til alle pladser i Folketinget mindst hvert fjerde år. Alle partier, der opnår mere 2 % af stemmerne bliver repræsenteret i folketinget.

De senere år har særligt klima været et omdiskuterede emne i dansk politik, hvor der er fokus på at reducere den samlede udledning af drivhusgasser.

Teknologi

Teknologi spiller en stor rolle for alle menneskers hverdag, og vi er på mange måder blevet afhængige af den.

Computerteknologi og digitale medier udvikler sig med lynets hast, og det har fået en kæmpe påvirkning på det moderne samfund, erhvervslivet og mennesket. Særligt med fremkomsten af Web 2.0 og sociale medier såsom Facebook er indhold og information eksploderede på internettet. Hvor med Web 2.0 blev det muligt for alle at deltage i debatten, da der nu var skabt et forum, hvor helt almindelige borger kunne blive hørt.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler