George Washington - Den første amerikanske præsident

George Washington var den første amerikanske præsident, og anses derfor også som faderen til USA. Han samlede staterne og løsrev sig fra Storbritannien.

George Washington
USA's første præsident George Washington
Billede: Adolf Ulrik Wertmüller, Public domain, via Wikimedia Commons

Hvem var George Washington

George Washington var USA’s første præsident, han var præsident fra 1789 til 1797. Derudover var plantageejer og general.

George Washington blev indsat som præsident den 30. april 1789. hvor han aflagde sin ed som præsident til New Torks kansler, Robert R. Livingston. Han er den eneste præsident, som har aflagt sin ed i New York.

George Washington fakta

1. Amerikanske præsident
Embedsperiode: 30. april 1789 – 4. marts 1797
Vicepræsident: John Adams
Efterfulgt af: John Adams
Politisk parti: ingen tilknytning


Personlig
Født: 22. februar 1732 i Westmoreland Country, Virginia
Død: 14. december 1799 (67 år) i Mount Vernon, Virginia
Ægtefælle: Martha Dandridge Custis

Hvad gjorde George Washington som præsident

Under George Washingtons tid som præsident blev der udformet 10 tilføjelser til forfatningen. Herunder individuelle rettigheder og delstaternes rettigheder.
Washington holdt USA neutral under krigen mellem Frankrig og Storbritannien i 1793.

Præsident George Washington blev afløst af hans tidligere vicepræsident John Adams efter valget i 1796. Hvor Washington trak sig tilbage i 1797.

George Washington

Washington blev leder af en militær ekspedition i 1753, som skulle sikre Ohio mod fransk indtrængen. Han var under Den Amerikanske Revolution leder for den amerikanske hær, hvor han sikrede en række mindre sejre over briterne ved Trenton og Princeton i 1776 og 1777.

Han var med til at sikre en god opbakning til forslaget om en ny forfatning i 1787, som skulle være med til at styrke den føderale regering ved oprettelsen af et præsidentembede.

Hvilke koloni stammer George Washington fra

George Washington stammer fra den britiske koloni i Virginia, hvor han blev født i 1732. Han voksede op på en gård i Virginia.

Han begyndte sin militære karrierer i 1753 i Ohio Country. Han blev senere valgt til at være general og øverstbefalende for kolonihæren. Hans militære status var også med til at føre ham til at være Amerikas første præsident. Hvor han i 1789 blev stemt til at være USA's første præsident.

Få en hurtig gennemgang af George Washingtons liv

George Washington familie

George Washington blev gift med Martha Dandridge Custis Washington (2. juni 1731 – 22. maj 1802), de blev gift i januar 1759. Hun var en rig enke, og hun blev også en fremtrædende figur i Virginias politiske liv,

Hvad er George Washington kendt for

George Washington er kendt for at være USA’s første præsident og som faderen af USA.

Hvornår døde George Washington

George Washington døde den 14. December 1799. Han er den eneste præsident, som ikke har boet i Det Hvide Hus i Washington D.C. Det skyldes, at Det Hvide Hus ikke stod færdig før efter hans død.

George Washington dødsårsag

George Washington dødsårsag var Epiglotttis, som er en strubelågsbetændelse.

Washington Monument

Washington Monument blev rejst som mide og ære for præsident George Washington. Washington Monument er en stor obelisk, som star I den vestlige ende af National Mall i Washington D.C.

Det 169 meter høje monument blev designet af arkitekten Robert Mills i 1840’erne. Man begyndte allerede i 1848 at bygge monumentet, men det stod først færdig i 1884, omkring 30 år efter Robert Mills død.

Mount Rushmore

Mount Rushmore National Memorial er en monumental granitskulptur, som ligger nær Keystone, South Dakota. George Washington er en af de fire præsidenter, som er afbilledet på skulpturen.

Skulpturen er skabt af Gutzon Borglum, som faktisk har dansk oprindelse. Mount Rushmore repræsenterer de første 150 år af De Forenede Starters historie. Den er en 18 meter høj skulptur med hoveder af tidligere amerikanske præsidenter: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og selvfølgelig Abraham Lincoln.

Hvert år besøger flere millioner turister Mount Rushmore.
Mount Rushmore, fra venstre George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln.
Mount Rushmore
Mount Rushmore, fra venstre George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.

Sitemap