Loch Ness uhyret

Flere tusinde turister besøger hvert år søen Loch Ness i søgen på uhyret Nessie. Loch Ness uhyret er genstand for utallige spekulationer og tro på, at den lever et sted ude i søen.

Loch Ness

Hvem er Loch Ness uhyret

Loch Ness uhyret er en kryptid, som man mener lever i den skotske ferskvandssø Loch Ness. Det berømte uhyre kendes under sit kælenavn Nessie.

Myten om uhyret Nessie startede i 1933, men historier om observationer af søuhyrer i Loch Ness går meget længere tilbage.

Beviserne for uhyret består af vidnepåstande og fotografisk materiale. I dag er myten om Loch Ness uhyret det mest populære eksempel på kryptozoologi sammen med Bigfoot.

Fakta: kryptozoologi

Kryptozoologi er beskæftigelsen med mytologiske eller uddøde dy, som man antager eksistere, selv om der ikke er beviser for deres eksistens. Disse kan både være velkendte dyr på mærkelige steder, officielt uddøde dyr og fantasivæsener.

Hvordan ser Loch Ness udyret ud

Loch Ness udyret bliver beskrevet som 10-15 meter langt med en lang hals og hale, lille hoved og fire luffer.

Loch Ness uhyret historie

De første omtaler af Loch Ness uhyret stammer fra det 7. århundrede. Her er der beskrivelser af, hvordan Sankt Columba omkring år 565 foretog en missionsrejse fra Irland til Skotland, hvor han ville omvende pikterne til kristendommen. Her møder han lokalbefolkningen, som der var i gang med at begrave en mand, som der var blevet trukket ud af sin båd af et uhyre.

Columba fik en af sine følgere til at svømme over floden efter mandens båd. Uhyret kastede sig over ham, men Columba gjorde korsets tegn og befalede uhyret væk. Det var med til at overbevise pikterne om, at Columbas gid var stærkere end deres.

Myten om Loch Ness uhyret

Frem til 1930’erne er Loch Ness uhyret en lokal myte. I 1930’erne begynder historierne er blive taget op i aviser, hvor det begyndte at blive en historie i aviserne.

Hvornår blev Loch Ness uhyret først set

Loch Ness uhyret blev set første gang i 565 ifølge kilder fra det 7. århundrede.

Søen Loch Ness

Colosseum blev bygget som et amfiteater, som der blandt andet blev anvendt til gladiatorkampe. Hvor omkring en million vilde dyr og mennesker døde i kampe på arenaen.

Colosseum byggeår

Colosseum blev bygget mellem 72 e.v.t. og 80 e.v.t.

Hvor bor Loch Ness uhyret

Loch Ness uhyret bor i en stor og dyb ferskvandssø i det skotske højland i en sø af samme navn.

Søen Loch Ness

Loch Ness er en stor og dyb ferskvandssø i det skotske højland. Søen strækker sig omkring 37 km i sydvestlig retning fra Inverness.

Søen Loch Ness er særligt kendt for Loch Ness uhyret.

Hvor dyb er Loch Ness

Loch Ness er 227 meter dyb.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.

Sitemap