Den Amerikanske Drøm

Den Amerikanske Drøm er en drøm om at stige om den sociale rangstige og skabe sin egen succes igennem hårdt arbejde og flid. Illusionen om Den Amerikanske Drøm lever stadig i bedste velgående og forbindes stadig i høj grad med USA.

Den Amerikanske Drøm

Hvad er den amerikanske drøm

Den Amerikansk Drøm er et gammelt ideal i USA, hvor man starter som opvasker og ender som millionær. Idealet lever stadig i bedste velgørende i USA.

Den Amerikansk Drøm bygger på et sæt af idealer, hvor forestillingen er, at enhver amerikaner ved flid og stor arbejdsomhed kan opnå velstand. Derved kravle op af den sociale rangstige.

Hvad er betydning af Den Amerikanske drøm?’

Betydningen og ideen bag den amerikanske drøm er, at velstand er vejen til uafhængighed og frihed. Frihed handler om at være selvkørende, hvor det i den amerikanske drøm handler om personlig rigdom, arbejdsomhed og optimisme.

På Frihedsgudinden i New York står der ”Giv mig jeres trætte, jeres fattige, jeres sammenstuvede masser, der længes efter at trækket vejret i frihed”. Dette er essensen af Den Amerikanske Drøm.

Den historiske betydning

Betydningen af den amerikanske drøm har ændret sig igennem tiden. Den amerikanske drøm blev særligt solgt rundt i Europa, hvor USA blev opfattet som mulighedernes land.

Her kunne man opnå rigdom gennem hårdt arbejde. Det var et sted, hvor børn kunne vokse op og få en god uddannelse og en karriere uden nogle uretfærdige barrierer. Man kunne tage sin egen valg uden de begrænsninger, man kendte fra klasse, religion, race eller etnicitet.

Hvordan opfattes Den Amerikanske Drøm

Den Amerikanske Drøm opfattes forskelligt, hvor nogle ser det som muligheden for at tjene penge, andre ser den som uddannelsesmuligheder, derudover ser folk det også som muligheden for at opnå lige muligheder på trods af socialklasse, oprindelse eller baggrund.

Hvad forbindes den amerikanske drøm med?

Man forbinder den Amerikanske drøm med et håb om rigdom og et step op af den sociale rangstige. Denne opfattelse af USA er både gældende i USA og resten af verden

Hvad er historien bag den amerikanske drøm

James Truslow Adams, en amerikansk historiker og forfatter, var den første til at omtale den amerikanske drøm i hans bog i 1931.

Begrebet bygger ovenpå en lang historisk håb og kald efter det store land på den anden side af Atlanten. Her man kunne åbne velstand og rigdom. Et sted, man rejste hen for frihed og uden religiøs forfølgelse, korruption og monarki.

Hvor kommer Den Amerikanske Drøm fra

Den amerikanske drøm kommer fra USA´s uafhængighedserklæring, hvor der står skrevet ”alle mennesker er skabt lige” og ”retten til liv, frihed og stræben efter lykke”. Dette er fundamentet for den amerikanske drøm.

Hvad er den amerikanske identitet

Amerika har lige siden dens oprettelse været en blandet kultur. USA er et meget ungt land kontra Europas lande, hvor der er en lang historie og sammensmeltet kultur i landene.

Den amerikanske drøm i dag

Det er langt fra alle, som udlever den amerikanske drøm i USA. Dog hører vi om mange succeshistorie om, hvordan alle slags mennesker kan opnå succes i USA. Såsom Steve Jobs, der droppede ud af universitet for at udvikle computere.

Dog er der de senere år sket en større forskel på rig og fattig i USA. De senere år har undersøgelse også vist, at USA har en lav social mobilitet.

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden er en stor statue, som står i New Yorks havn. Den byder alle rejsende velkommen. Frihedsgudindens fulde navn er Liberty Enlightening the World.

Statuen er en gave fra Frankrig, og lavet af den franske billedhugger Frédéric Auguste Barholdi (1834-1904).

Frihedsgudinden symbolske betydning er vigtig for amerikanerne, og man forbinder den med tankerne om frihed, ligeret og demokrati.

Statuen er også en populær turistattraktion. Flere millioner amerikaner og turister fra hele verden besøger hvert år Frihedsgudinden.

Frihedsgudinden blev i 1984 optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Det er FN, som står bag UNESCO.
FrihedsgudindenLær meget mere om Frihedsgudindens symboler og skabelse

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler