Islam er en religion, hvor muslimerne efterlever tropraksissen, der er bygget op om ”de fem søjler”. Islam er en monoteistisk religion, hvor man tror på en gud.
Islams gud er Allah. Islam blev grundlagt af profeten Muhammed.
Koranen er Islams hellige skrift.
Kabaen i Mekka i Saudi-Arabien.
Jødedommen er jøders religion og kultur, hvor centralt i jødedommen står en række hellige skrifter. Her er den hellige bog, Tanakh den væsentligste.
I jødedommen tror man på en gud, jahve.
Jødedommen er opstået i oldtidsbyen Ur i Kaldæa, som er nutidens Irak. Her blev ifølge de jødiske fortællinger den første jøde Abraham stamfader for hele det jødiske folk.
Den syvarmede lysestage, menorah.
Hinduisme er en betegnelse for flere forskellige religiøse traditioner. Hinduisme har oprindelse i Sydasien.
Størstedelen af hinduerne bor i Indien.
I modsætning til buddhisme, kristendom og islam er der ingen religionsstifter for hinduismen. Hvorfor hinduismens forestillingsverden og praksis heller ikke er et sammenhængende system, men nærmere en række temaer og praksisser, som er forbundet igennem en lang historisk udvikling.
Hinduisme er den ældste og 3. største af de store verdensreligioner.
Jødedommen er den ældste af de tre store monoteistiske verdensreligioner.
En illustration af Guden Ganesha.
. Han er visdommens, intelligensens og undervisningens gud
Buddhisme er en ikke-teistisk religion. Buddhisme er baseret på læren fra Siddharta Gautama, som man antager har levet i Indien i perioden fra omkring 563 f.Kr. og 483 f.Kr.
Siddharta Gautama har fået navnet Buddha som voksen, det betyder ”det oplyste”.
I Buddhismen tror man på erkendelsen af nirvana som det endelig mål. Nirvana betyder ”udslukning”, hvor målet er at opnå indsigt ved at blive frelst fra begær, had og uvidenhed for at nå til nirvana.
Buddhismen har gennem århundrede udviklet sig både i retninger og skoler. Der er stor forskel på, hvordan folk praktiserer buddhismen.
Nordisk mytologi var den primære religion i Danmark og Norden fra år 900-1100. Mytologien er en overordnede betegnelse for de myter, legender og forestillinger om overnaturlige væsener, man troede på særligt under Vikingetiden.
Mytologien bestod af fortællinger, som handlede om guders liv og deres virke i verden. Gudernes hjem var Asgård, som var en parallel verden til Midgård, menneskeverdenen. Guderne fungerede som rollemodeller for mennesket, hvor de viste, hvordan man skulle leve og hvilke regler, man skulle følge.
Nordisk mytologi har mange guder heriblandt
Odin, Thor, Loke, Frej og Freja.
Der er i dag stadig en lille procentdel af danskerne, som stadig tror på de nordiske guder.
Ateisme er afvisning af eller fravær af tro på en eller flere guder. Ateisme er ikke en form for religiøs overbevisning.
Ikke-tro og ateisme bliver ofte benyttede om det samme, men forskellen er, at ateister har et fravær eller en afvisning af troen på transcendente fænomener altså guder, hvor ikke-troende betegner et fravær eller en afvisning af religion.
I Danmark er der en lang række ikke-troende, hvilket kan ses i den stigende antal udmeldinger af folkekirken.
I flere lande har man dødsstraf for ateisme, men det er i senere år ikke blevet udført.
Der er et stort spring fra den sjette til den femte største religion på top ti listen. Hvor de fem mindste af de ti største religioner kun bliver praktiseret af nogle få millioner, og den femte største, buddhisme, bliver praktiseret af omkring 500 millioner, så bliver de fire største praktiseret af flere milliarder af mennesker.