Kategori: Seværdigheder

Cristo Redentor

Seværdigheder kan opleves i hele verden, hvor nogle er kæmpe turistattraktioner som hvert år tiltrækker utallige turister såsom Jesus Kristus statuen i Rio de Janeiro og Pyramiderne i Egypten.

Hvad er seværdigheder

En seværdighed er et bygningsværk, natur, kunst, statuer og forlystelsesparker - egentlig alt, som der kan lokke turister til.

Det at opleve ting i det land, man besøger er en stor del af det at rejse - mange turister planlægger deres turer efter det.

Danske seværdigheder

Danmark rummer på en lang række seværdigheder både i form af natur, kunst, parker, bygninger, forlystelser og steder. Nogle af de mest populære i Danmark er Roskilde Domkirke, Den lille Havfrue, Legoland, Himmelbjerget og Tivoli.

Danmark har også mange seværdigheder knyttet til historiske personer såsom H. C. Andersen, hvor Odense i sig selv er en stor turist attraktion for at opleve H. C. Andersens barndomsby.

Besøg VisitDenmarks hjemmeside og find inspiration til seværdigheder, som der er værd at opleve i Danmark.

Johanneskorset

Johanneskorset anvendes i Norden som et symbol på seværdigheder. Der findes to typer af Johanneskorset, hvor det brune skilt er til attraktioner, der er permanente og har national interesse. Det blå skilt er attraktioner af almen interesse, som der er tildelt til de enkelte kommuner

UNESCO's Verdensarvsliste

UNESCO's Verdensarvsliste er en liste over de steder, områder, ørkener, koralrev, bygninger, kvarter eller hele byer, som der er blevet erklæret bevaringsværdige.

De steder, som der er blevet en del af det internationale verdensarvsprogram kan modtage midler fra World Heritage Fund.

Læs meget mere om UNESCO's Verdensarvsliste her.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler