Kategori: Litteratur

Litteratur

Litteratur har en stor plads i samfundet. Bøger, digte og artikler gør hver dag indtryk på mennesker og fylder en stor del af vores liv. Om det er en bog, vi læser for fornøjelsens skyld. Et digt, vi læser for at analysere i skolen. En artikel, der giver forståelse om samfundet. Så er tekster og skrevne ord en vigtig del af vores tilgang til livet.

Hvad er Litteratur

Litteratur kommer af det latinske ord "littra", som betyder bogstav. Som betegner næsten enhver for skrift og hele bogverdenen.

Litteratur omfatter blandt andet prosa, fiktion, sagprosa, drama, poesi, sange, eventyr, legender, myter og teologiske tekster.

Besøg Litteratursiden, som er en inspirations- og debatside om litteratur.

Hvad er en genre

Genre er alle former eller typer af kommunikation indenfor det skrevne, talte, digitale, kunstneriske osv. Genre bliver brugt til at kategorisere indenfor litteratur, billedkunst, musik og andre former for underholdning.

En genre har bestemte normer, konventioner og regler, der er med til at definere genren. En genre kan for eksempel være fiktion, det er litteratur og film, som handler om fiktive mennesker og begivenheder.

Forfattere igennem tiden

Igennem historien har der været utallige forfattere, som har været med til at sætte deres aftryk på verden. Der er altid blevet fortalt historier, og historier er blevet fortalt igen og igen. Historier bliver både fortalt igennem bøger, teater, film og talte fortællinger.

Skal vi blot nævne nogle af de store danske forfattere igennem tiden, kan der nævnes H. C. Andersen, Halfdan Rasmussen, Thit Jensen og Karen Blixen.

Forfatterweb finder du et leksikon over alle danske og internationale forfattere.

Du kan her gå på jagt i nogle af tidens største forfattere både danske og internationale.

logo
Leksikongen er en database fyldt med en masse interessante artikler om alt mellem himmel og jord.
Leksikongen har til formål at inspirere og informere om spændende emner indenfor historie, samfund og kultur.
Du kan også læse om nogle af de mest betydningsfulde mennesker igennem historien.
SitemapSponsorerede artikler